Huidverbetering


Boek deze behandeling

Onze huid ziet er gezond, jong en fris uit door onder anderen collageen en hyaluronzuur. Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in ons lichaam. Het geeft onder anderen structuur, elasticiteit en stevigheid aan onze huid. Collageenvezels in de opperhuid, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van onze huid van binnenuit.

 

Collageen maakt ons lichaam van nature zelf aan, maar na onze 25ste levensjaar kan ons lichaam steeds minder goed zelf collageen aanmaken. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan.  Collageen speelt een belangrijke rol in het hele lichaam en met name op onze huid. Door onder anderen de afname van collageen ontstaat de afname van de huidelasticiteit en het ontstaan van rimpels en cellulitis.

 

Er zijn twee soorten fillers met bepaalde eigenschappen, namelijk:

  1. Fillers die hyaluronzuur bevatten;
  2. Fillers die hyaluronzuur en een collageenstimulator bevatten.

Hyaluronzuur is een stof die wij als persoon zelf aanmaken om onze huid gehydrateerd te houden. Naarmate we ouder worden maken wij als in het natuurlijk proces lichamelijk minder hyaluronzuur aan. Daardoor verliest onze huid volume en krijgen we rimpels. Door een filler met hyaluronzuur in te brengen, wordt het tekort aan volume weer herstelt en krijgt de huid weer een frisse uitstraling met minder en verfijnde rimpels.

 

Naast hyaluronzuur hebben we van nature ook collageen. Naarmate we ouder worden maken we tevens minder collageen aan. Minder collageen resulteert in een minder stevige huidstructuur. Door een filler met collageenstimulator in te brengen in de huid zorgen we ervoor dat de huid weer gestimuleerd raakt, weer de collageen stoffen aanmaakt en daardoor weer strakker en gelift wordt.

 

Fillers die een collageenstimulator bevatten zijn Radiesse® en Profhilo.

Dare to care

Onze behandelingen zijn aangepast op uw persoonlijke huidverzorgingsbehoefte
en zijn veilig en effectief voor alle huidtypes

Maak vrijblijvend een afspraak