Rimpels en lijnen


Boek deze behandeling

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen. Hoe goed onze genen ook zijn, deze wijzigingen worden naarmate de tijd verstrijkt zichtbaar. Dit kan invloed hebben op hoe we ons voelen. Door veranderingen in ons gezicht kunnen rimpels en plooien ontstaan. We onderscheiden vanuit de basis twee soorten rimpels:

 

Statische rimpels en plooien: deze rimpels ontstaan door volumeverlies en vermindering in de kwaliteit van onze huid. Ze zijn vaak mild en oppervlakkig. Bevinden zich aan het begin van ons verouderingsproces en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt. Statische rimpels zijn continu in je huid (ook zonder beweging) aanwezig.

 

Dynamische rimpels of mimiekrimpels: deze rimpels ontstaan wanneer er spieractiviteit is en zijn vaak niet ondervonden aan enkel het verouderingsproces, maar kunnen ook van genetisch aanleg zijn.

 

Het ontstaan van rimpels in ons gezicht kan door vele factoren komen. Het kunnen factoren zijn waar iedereen mee te maken krijgt en waar we zelf weinig invloed op hebben. Denk hierbij aan de wonderen van tijd en ons natuurlijke verouderingsproces. Daarnaast zijn er soms ook andere factoren van toepassing die het ontstaan van rimpels kunnen beïnvloeden, hierbij valt te denken aan: UV-stralen, roken, stress, slechte eet- en drinkgewoonten of een slechte algemene huidverzorging.

Dare to care

Onze behandelingen zijn aangepast op uw persoonlijke huidverzorgingsbehoefte
en zijn veilig en effectief voor alle huidtypes.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met botulinetoxine type A (vaak aangeduid met Botox of Bocouture) kunnen rimpels op een simpele, snelle en effectieve manier worden aangepakt.

 

Botuline toxine type A is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van rimpels of lijntjes te beperken. Botuline toxine type A werkt door de zenuwimpulsen in alle geïnjecteerde spieren te blokkeren. Dit voorkomt dat de spieren samentrekken, wat leidt tot een tijdelijke en omkeerbare rust in het gezicht.

Een behandeling met botuline toxine type A duurt afhankelijk van de regio doorgaans 15 minuten. Het resultaat is niet direct zichtbaar. Het resultaat is na een week tot maximaal drie weken optimaal zichtbaar. Het resultaat houdt gemiddeld 3 maanden aan en is tijdelijk van aard. De duur van een Botuline toxine behandeling is heel erg persoonsgebonden en afhankelijk van het lichaam per persoon. Indien we een intensieve levensstijl hebben, denk bijvoorbeeld aan veel sporten of overactieve spieractiviteit, kan de duur van de behandeling korter zijn. Op voorhand kan niet direct aangegeven worden hoelang precies een behandeling zijn effect behoudt. We kunnen enkel uitgaan van een gemiddelde duur.

Botulinetoxine is vaak het ideale (en effectieve) middel om weer op alle fronten fris voor de dag te komen.