We hebben er allemaal weleens last van: hoofdpijn. Vervelend, maar meestal helpt een paracetamol om de dag door te komen. Bij migraine is dat helaas anders. Het gaat dan niet enkel meer om last van hoofdpijn, het is eerder een aanval van hoofdpijn, die soms wel een paar dagen kan duren. Doorgaan met uw dagelijkse bezigheden lukt nauwelijks meer. Migraine komt in sommige families vaker voor dan in andere families. Vaak is het een combinatie van oorzaken die voor een migraine aanval zorgt. Alhoewel de precieze oorzaak van migraine wetenschappelijk nog niet bekend is, schijnt een verhoogde spierspanning en het onwillekeurig aanspannen van de aangezichtsspieren hierbij een rol te spelen.

 

Botuline toxine type A heeft bij de behandeling van migraine en spierspanningshoofdpijn wetenschappelijk zijn effectiviteit bewezen. Het zorgt naar alle waarschijnlijkheid voor het ontspannen van bepaalde spieren die de migraine kunnen veroorzaken. We merken in de praktijk dat, in 70% van de gevallen, de frequentie en de intensiteit van de migraine aanvallen af neemt.

 

 

.

De behandeling

Bij een botulinetoxine (Botox) behandeling tegen migraine wordt botulinetoxine type A met een dun naaldje in bepaalde spiergroepen geïnjecteerd. Bij elke behandeling zal eerst nauwkeurig bepaald worden welke spiertjes er precies behandeld moeten worden.

 

Afhankelijk van de sterkte van uw spieren begint u na ongeveer 3 a 4 dagen de eerste effecten van de behandeling te merken. Na 2 weken is het effect optimaal en merkt u  (in 70% van de gevallen)  dat u minder tot geen last meer heeft van migraine aanvallen. Het effect blijft gemiddeld 3 maanden aanhouden.

Dare to care

Onze behandelingen zijn aangepast op uw persoonlijke huidverzorgings behoefte
en zijn veilig en effectief voor alle huidtypes.

Maak een vrijblijvende afspraak

Na de behandeling

Na de behandeling kan de injectieplek kort rood zijn en kan er soms een klein blauw plekje op de plek van de injectie ontstaan. Na de behandeling kunnen alle dagelijkse werkzaamheden worden hervat. Tijdens de eerste 24 uur na uw behandeling wordt intensieve inspanning, een bezoek aan de sauna of zonnebank afgeraden, evenals druk uitoefenen op de behandelde plek.

Tarieven

 • Migraine
  €95
 • Voorhoofd
  €95
 • Frons
  €95
 • Combinatie behandeling 2 regio's
  €170
 • Combinatie behandeling 3 regio's
  €235