Putjes in de kin


Boek deze behandeling

Zonder dat we het in de gaten hebben gebruiken wij de spieren in onze kin de hele dag door. Onze kin spier is een zeer bewegelijke spier. Helaas wordt deze spier ook naar mate we ouder worden steeds korter. En, hoe vaker we deze spieren gebruiken, hoe krachtiger deze wordt. Hierdoor komt er steeds meer spanning op onze kin. De putjes zijn het gevolg van deze overactieve (sterke) spier. De mate van spieractiviteit wordt mede bepaald door de stand van ons gebit. Denk hierbij aan overbeet. Als de boventanden naar voren staan ten opzichte van de ondertanden.

 

Aanvankelijk zullen de putjes in onze kin enkel bij het aanspannen van de kin spier zichtbaar zijn. Helaas, kan het door de wonderen van tijd en door het continue ‘versterken’ van de kin spier een permanente zichtbaarheid van de putjes in de kin ontstaan.

De behandeling

Met botulinetoxine kan de activiteit van de kin spier worden genormaliseerd, waardoor de kin putjes verzachten of helemaal verdwijnen. De behandeling is vrijwel pijnloos.

 

Afhankelijk van de sterkte van uw spieren begint u na ongeveer 3 a 4 dagen de eerste effecten van de behandeling te merken. Na 2 weken is het effect optimaal en merkt u dat de putjes in uw kin vervaagd of zelfs niet meer aanwezig zijn. Het effect blijft gemiddeld 3 maanden aanhouden. Wanneer u merkt dat de spier weer actief wordt en er weer putjes in de kin ontstaan, adviseren wij u een onderhoudsbehandeling. Het effect van de behandeling zal daardoor langer aanhouden.

Dare to care

Onze behandelingen zijn aangepast op uw persoonlijke huidverzorgings behoefte
en zijn veilig en effectief voor alle huidtypes.

Maak een vrijblijvende afspraak

Na de behandeling

Na de behandeling kan de injectieplek kort rood zijn en kan er soms een klein blauw plekje op de plek van de injectie ontstaan. Na de behandeling kunnen alle dagelijkse werkzaamheden worden hervat. Tijdens de eerste 24 uur na uw behandeling wordt intensieve inspanning, een bezoek aan de sauna of zonnebank afgeraden, evenals druk uitoefenen op de behandelde plek.

Tarieven

 • Putjes in de kin
  €95
 • Gummy smile - tandvlees lach
  €95
 • Tanden knarsen
  €235
 • Combinatie behandeling 2 regio's
  €170
 • Combinatie behandeling 3 regio's
  €235

Botox care

Boek een afspraak